Op woensdag 6 februari 2013 mochten de jonge talenten van VV De Rijnstreek op bezoek bij de jonge talenten van Louis van Gaal. Er werd geoefend tegen Italiƫ. We gingen met de bus van Hogenboom om 18.45 met 30 personen op weg naar de ArenA. Na een gezellige heenreis en een lange file kwamen we maar net op tijd aan in het stadion. We konden meteen uit volle borst het Wilhelmus meezingen.

In de eerste helft liet het jeugdige Nederland zien dat ze zeker niet wilde verliezen en met uitblinkers Maher en de verdedigers De Vrij en Indi liet, kwam de thuisploeg op voorsprong. Door een doelpunt van Lens werd de eerste helft goed afgesloten. In de rust zorgden de Rijnstreek jongens ervoor dat er wat sfeer in het vak kwam door het maken van confetti . Niet iedereen was er even blij mee, maar een wedstrijd van het Nederlands elftal verdient feest.

In de tweede helft was de amusementswaarde iets gezakt op het veld. Enig hoogtepuntje was de wissel van Balotelli. Uiteraard was hij het er weer niet mee eens en dat bracht het voltallige publiek aan het lachen. In de blessuretijd maakten de Italianen nog de 1-1. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de wedstrijd was het nog even een stukje lopen naar de bus en daar aangekomen ging het feestje nog even door. We kwamen pas om 12 uur thuis en dat zal menig slaperig kind opgeleverd hebben op de scholen op donderdag. Het was een geslaagde avond en ik wil alle begeleiders en Hogenboom bedanken voor de goede zorgen.