Verslag Algemene Ledenvergadering VV De Rijnstreek

Op een redelijk druk bezochte Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur van VV De Rijnstreek weer mooie cijfers mogen presenteren bij de leden. De club is financieel gezond en heeft veel geïnvesteerd de laatste tijd. Onder andere het dak is opnieuw geïsoleerd, de CV installatie is gemoderniseerd en de tractorberging is overkapt. Daarnaast beschikt de club tegenwoordig over een mooi narrowcastingsysteem waar je alle actuele informatie van af kunt lezen.

Toch is er ook een keerzijde. Zoals de trend in de maatschappij al aangeeft wordt de binding met een vereniging steeds lastiger. Mensen willen meer vrijheid in de keuze van sporten in tijd en hoeveelheid. Dat raakt ook de Rijnstreek. Helaas hebben we te maken met een dalend ledenbestand. Het bestuur, in de naam van secretaris Leonard Verweij, heeft een mooie inzichtelijke presentatie gehouden. Er is duidelijk gemaakt dat we actie moeten ondernemen. Het water staat nog lang niet aan de lippen, maar voor we zover zijn willen we het tij gekeerd hebben. Deze keer was het bestuur stellig dat de oplossingen uit het publiek moesten komen en gelukkig is er veel input gekomen. Dat doet het bestuur van de club goed. De eerste stappen zijn gezet en de eerste ideeën werden gespuid. In dit voorjaar zal de Rijnstreek een masterplan gaan maken en een promotiecampagne gaan opzetten. Wat betreft de jeugd is er al een grote stap gezet door te gaan samenwerken met Soccerdream. De voetbalschool van oud profvoetballer Vlatko Lazic heeft zich verbonden aan de Rijnstreek en gaat wekelijks 1 van de 2 trainingen verzorgen. Ook dat plan wordt dit voorjaar verder uitgewerkt.

De Rijnstreek trekt dus ten aanval en we hebben daarbij alle hulp nodig. Wij hopen dat de Rijnstreek weer meer van Nieuwerbrug gaat worden en andersom. Samen versterken we het dorp en houden we het leefbaar.

Wordt zeker vervolgd!