We hebben er 2 jaar op gewacht, maar we konden weer naar het YMCA kamp in Leusden. Ons Vliegkamp was nog volledig in tact en bij aankomst voelde het weer als vanouds. De routine zat er meteen weer in. Verdelen van de tenten, ophangen van de lampen, voorbereiden van de spellen en het inruimen van alle spullen.

We zijn dit jaar met een groep van 25 kinderen en 5 leiders op pad gegaan. En ook de aankomst dag is anders. We kwamen pas op zaterdagochtend aan en na het inruimen zijn we snel het bos in gegaan voor een potje Regenboogspel. De zaterdagmiddag blijft traditioneel voor het zwembad en dus met de fiets op weg naar Leusden. Het zwembad was afgeladen vol, maar wel super gezellig. Moe maar voldaan konden de kinderen om 18.00 aanschuiven bij het diner. De legendarische Penne met rooie saus op tafel. Maar de kinderen genoten er bijna allemaal wel van.

In de avond even de afwas en daarna het bos weer in om het smokkelspel en havenspel te doen. En pas diep in het donker terug naar het kamp. Even de tanden poetsen en de tent in om te sla…..keten. De eerste nacht is altijd een keetnacht en dat was het nu weer. Er werd tot diep in de nacht gezongen, spellen gespeeld en heel heel veel naar de wc gegaan. Dat is de enige manier om toch even je tent uit te kunnen en in het donkere bos een wandelingetje te maken.

Zondagmorgen weer allemaal vroeg uit de veren voor een heerlijk ontbijtje. En dan na het ontbijt direct het klapstuk met een pot levend stratego. Er werden weer kolonels bestreden, majoors gepakt en verkenners verdreven. Maar het grote doel is de vlag en dan moet je soms een beetje creatief zijn in je tactiek. Dat lukte het team van Martijn en Menno goed en zij wonnen dan ook met 3-1. Team Floris en Wilbert was het daar niet mee eens en hielden het op een 2-2 gelijkspel. Die strijd hoort er ook wel bij. Iedereen tevreden.

In de middag hebben we een lekker voetbaltoernooitje gespeeld, waar jong en oud door elkaar de strijd aan gingen voor een ereplaats. Totdat de regen kwam…. Het begon ook in Leusden te plenzen en dan valt het programma letterlijk in het water. Opeens krijgen sommige kinderen heimwee en willen anderen lekker de tent in. Het is jammer, maar een DVDtje en wat bordspellen doen wonderen. We hebben zelfs gewoon gebarbecued. Ondanks de regen hebben we het weekendje gezellig afgerond.

Maandagochtend stonden de ouders rond 09.30 weer op de boomstronk. Het was tijd om naar huis te gaan. En ondanks dat sommige ook zondag amper geslapen hadden werden de tenten vakkundig schoongeveegd en opgeruimd. Bij de JO8 met iets meer hulp, maar ik geloof dat alle kwijtgeraakte spullen weer terecht zijn.

We hebben een kort maar krachtig weekendje gehad. En we zijn blij dat we weer hebben afgetrapt en we er weer zijn. Het was lekker om weer op jeugdkamp te zijn!