Of zoals het officieel heet: Jeu de Boules. We hebben weer een fantastische dag gehad bij VV De Rijnstreek. Onder leiding van de wedstrijdorganisatie Samantha, Natasja, Bert en Juup Visser wordt er om 11.00 voor het eerst gegooid. Een uurtje per wedstrijd en 13 punten om naar toe te werken. Lijkt simpel toch? Maar voor menigeen wordt het een zwetend, fanatiek en meeslepend spel.

De zon schijnt ook nog eens geweldig en dus zien we steeds meer rode koontjes. Maar wat is het gezellig. We hebben namelijk 84 teams op het veld en met alle aanhang en publiek lopen er zomaar 200 mensen bij De Rijnstreek.

Rond de klok van 15.00 kwam dweilorkest ‘Dorst’ om de boel nog wat te boosten. Echt ouderwetse gezelligheid met een BBQ en een drukbezochte bar. De wedstrijdjes liepen door tot een uur of 16.00.

En eigenlijk begint het spektakel dan pas, want dan gaan we op voor de prijsuitreiking en loterij. Er staan onder andere een tv, bbq, boodschappentassen, veel kaas en een parasol klaar voor de verloting. Maar niet voordat we de winnaars, top 3 en verliezers hebben bepaald. Deze 3e editie is gewonnen door Rene Lekkerkerker & Patrick Busscher. Gevolgd door Jack Sluijk & Bart Pouw om de top 3 af te sluiten door Dirk van Selm & Kjeld Hoogendoorn. En dan is er altijd een laatste. En ook hun verdienen voor ons een prijsje. Paula Lekkerkerker & Sjors Lekkerkerker. Gefeliciteerd allemaal.

De dag is dan nog zeker niet afgelopen. De uitsmijter is elk jaar voor Helemaal Top. En ze waren weer vol in de glitters aanwezig en met hun geweldige stemmen werd de sfeer opgezweept. De mannen uit Bodegraven zijn twee sessies geweest en er werd gefeest en gedanst. Rond de klok van 20.00 sloot de tap en hebben we het feest op een gezellige manier weten af te sluiten. Het was een geweldige dag voor de club en voor de organisatie. Maar niet in de laatste plaats voor de deelnemers. We hebben nu al zin in het nieuwe jaar. Want dan is het toernooi precies op de jubileum dag van De Rijnstreek: 10 juni 2023. We zien iedereen graag dan!