Vanaf het seizoen 2014-2015 heeft de KNVB een verplicht Spelregelbewijs ingevoerd. Alle 2e jaars B junioren dienen via een test van 10 vragen dit diploma te behalen. Het Spelregelbewijs is onderdeel van het Actieplan Sportiviteit en Respect in het voetbal. VV De Rijnstreek zal aan de start van het nieuwe seizoen een speciale avond wijden aan de spelregels en het fluiten van wedstrijden, de scheidsrechtersavond. Op die avond word ook het Spelregelbewijs behandeld en direct afgenomen. De desbetreffende junioren krijgen daar bericht van. Maar je kan zelf alvast de test maken via onderstaande website.

www.voetbalmasterz.nl 

Over het spelregelbewijs

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen.

Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op Voetbalmasterz, die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’.

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Wil je nog meer informatie, open dan onderstaande folder:

Folder Spelregelbewijs