Verslag Jeugdkamp 2017

Wat hebben we weer genoten en wat was het heerlijk weer. Vrijdag 2 juni, dus lekker al na het seizoen, schoten we allemaal de file in naar Leusden. Dirk de Koning en Robert van den Berg waren al op verkenning uit en hadden de sfeerlampjes bij aankomst van de kids al hangen. Na het inventariseren en het afbakenen van enkele territoriale grenzen gingen we op weg naar het bos. De JO9 moest dierentuindieren vangen en de rest ging op zoek naar piloten. Dus meteen er vol in.

Na een vrijdagnacht met heerlijk slapende kinderen, NOT, zat iedereen om 08.30 aan het ontbijt. Behalve een paar kinderen die op de eerste nacht al heimwee kregen. Geeft niks, volgend jaar een nieuwe kans. Zaterdagochtend hebben we een voetbaltoernooitje gedaan. Met als scheidsrechters Rick van Duijn en Dirk de Koning kon het niet mis gaan.

Na al dat stofhappen is het tijd voor een bad. En waar doe je dat beter dan in het zwembad. Het zou toch rotweer worden… ahum. We hebben heerlijk gebadderd en veel gestoeid in het bad. Floris Woudenberg en Danny Pouw waren bezig met een levende toren. Ik geloof dat sommigen nog last van de nek hebben.

Des avonds is het tijd voor een nieuw spel. Een spel waar je waterpistolen bij kunt winnen. Het is simpel. 6 soldaten in het bos, afleiden die mannen en het waterpistool jatten van hen. Sommigen waren er erg bedreven in. De JO9 was ondertussen op zoek naar eieren. Die zijn vast neergelegd door de dierentuindieren van de avond ervoor.

Zondagochtend, fris en fruitig! Want iedereen had lekker liggen slapen. En nu echt. Het was immers tijd voor Levend Stratego. Mineuren die bommen onschadelijk maken, maarschalken die zich onoverwinnelijk hielden en verkenners met een scherpe blik. We hebben ze allemaal weer gezien.

Na de lunch, zonder knakworsten grr, deden we het gewoon dunnetjes over. Maar nu mochten de leiders zich er niet mee bemoeien. En het ging goed en leuk!

Rond de klok van 15.30 was het tijd voor de traditionele bungeerun. Altijd weer heerlijk uitdagend en nu was Tijmen Habben-Jansen en Thom vd Kleij van de partij om alles in goede banen te leiden. Na opnieuw stofhappen mocht iedereen zich schoonspoelen op de zeephelling. Maar liefst 3 bakken zeep waren er voor nodig om echt niemand meer boven te laten komen.. alhoewel. Na een dik uur zeephelling even douchen voor het sjieke grand diner van Kist. Dat betekent: BBQ en lekker schransen. Die sateetjes en hamburgers gingen er wel in.

Dan de zondagavond, altijd lastig. Op het kamp blijven is eigenlijk geen optie, maar als je zegt dat je het bos in gaat staat ook niemand meer te springen. Dan maar de troef erin: Wie wil er nog 1 potje levend stratego doen? Bam, alle ogen weer open en gas erop naar het bos. De JO9 hebben een aantal leiders getrakteerd op het dierengeluidenspel. Dit keer dus andersom. De kinderen waren de dieren en de leiders moest zoeken. Wat hebben we gelachen toen we de roepie-roepie vogel telkens weer voorbij zagen komen. Ik denk dat hij nog in zijn Roël zit.

Na afloop van de spellen was het bedtijd voor iedereen. Helaas bleef Wessel weer zitten tot 6.00, maar goed. Een traditie is een traditie.

Maandagochtend vroeg uit de veren. Alle kleding weer bij elkaar zoeken en de tent aanvegen. Wat hebben we het weer leuk gehad. Een fantastisch weekend. We kunnen niet wachten op volgend seizoen.

Groetjes namens de leiding

Dirk, Thom, Jeffrey, Wilbert, Leon, Robert, Duncan, Danny, Tijmen, Daan, Floris, Rick, Robert