Nadat het eerste elftal vorige week het nieuwe gras al onder de kicksen mocht voelen, was het afgelopen zaterdag 31 oktober de beurt aan een aantal jeugdteams. Het is toch altijd weer spannend om zo’n nieuw veld een beproeving te geven. Naar het advies van de aannemer zullen we de komende tijd nog veel wedstrijden ook op het 2e veld spelen om het hoofdveld te sparen. We vragen ieders begrip hiervoor. En zeg eerlijk, het 2e veld is ook een prima veld gebleken.

Zaterdag mochten eerst de F1 pupillen in de vroege ochtend het veld betreden. Zij wonnen direct met 2-1 en begonnen goed aan de competitie. Daarna was het om 10.00 de beurt aan de D1, die met een aantal prachtige goals CVC Reeuwijk aan de kant zette met maar liefst 3-0. In de voormiddag mocht onze toekomst de punten in Nieuwerbrug proberen te houden in de derby tegen ESTO uit Bodegraven. Het werd 5-2 voor Rijnstreek.

Er werd nog meer thuis gespeeld. De veteranen wonnen met 10-3 van Gouda en het was een speciale wedstrijd voor onze F2. Hun allereerste wedstrijd tegen een heuse tegenstander in een echte competitie. Het zal je maar gebeuren als je 6 jaar bent. Helaas hebben de nieuwste talenten van Rijnstreek niet gewonnen, maar er werd wel voor het eerst gescoord!! Dat is ook belangrijk. Ze hebben nog zo lang om steeds beter te worden. Het werd 1-8 voor Alphen.

Tenslotte waren er ook nog wat uitspelende ploegen. De E1 nam de punten mee uit Woerden met een 4-1 overwinning. En ook de MB1 en C1 wonnen met respectievelijk 1-4 en 2-7. De selectie teams 1 en 2 moeten nog wat op toeren komen en hebben helaas beide geen punten meegenomen. Ze zitten in zwaar weer, zowel sportief als met hun bezetting. Rijnstreek 1 verloor met 4-2 en Rijnstreek 2 met 7-0.

Volgende week hopen we weer zo’n goede dag te beleven, maar dan met ¬†winst voor de nu verliezende teams. Ga ervoor!