Rijnstreek heeft het geflikt. ‘Het allereerste jeu de boule toernooi in de geschiedenis van VV De Rijnstreek’. Zo kondigde hoofd organisatie Bert Visser het toernooi aan vanuit de open vrachtwagen die later als podium voor Helemaal Top zou dienen.

Rond de klok van 10.00 liep het complex van de Rijnstreek vol met mensen met tasjes. In die tasjes waren 6 zware jeu de boule ballen te vinden. De koffie was gratis en dus werd er onder het genot van een bakkie de strategie alvast bepaald.

En de sfeer was gemoedelijk, de mensen bekeken de loterijprijzen en er werden al wat oefenpotjes gespeeld. Van 10.30 t/m een uur of 16.00 werden er 5 rondes gespeeld. Amateurs, semi amateurs en zelfbedachte professionals kruisten de jeu de boule ballen. Wie het eerst 13 punten had, had het potje gewonnen. Uiteindelijk waren er maar liefst 5 teams, van de 60 ingeschreven teams, die ongeslagen waren. Dan wordt er naar het saldo gekeken. En of de duivel er mee speelt mochten medeorganisatoren Kendrick de Vink en Robert van den Berg de wisselbeker in ontvangst nemen.  Op een knappe 2e plek werden Mark Pouw en Jeroen de Bree gehuldigd. En het podium werd compleet gemaakt door Kjeld Hoogendoorn en Dirk van Selm. En zoals een goed toernooi betaamt is er ook altijd een aanmoedigingsprijs. Deze was deze eerste editie voor Prisccila en Fabian.

Na de prijsuitreiking barstte het feest pas echt los. Het bekende aftellen voor Helemaal Top klinkt iedereen bekend in de oren. En dan weet je dat je in een feest terecht komt. De mannen van Helemaal Top kwamen 2 sets en hebben tot 20.00 de boel op stelten gezet. In de pauze een lekker deuntje van DJ Johnny Tirol(John Beijeman) en na afloop nog wat spontane optredens.

We kunnen terugkijken op een fantastische dag voor VV De Rijnstreek en voor Nieuwerbrug. Er is de hele dag heerlijk gegeten en gedronken. De BBQ en de grill met beenham stond aan en de heerlijke drankjes vloeiden rijkelijk.

De organisatie mag trots zijn op een nieuw evenement in het dorp. De deelnemers mogen trots zijn op het brengen van een geweldige sfeer en de vrijwilligers mogen trots zijn op een superprestatie.

Zet 13 juni 2020 alvast in je agenda. Want dan is de 2e editie van het Jeu de Boule Toernooi van VV De Rijnstreek. En we proberen natuurlijk alles te overtreffen.

Namens de organisatie veel dank voor iedereen die ons heeft geholpen om dit tot een groot feest te brengen.

Bert, Juup, Samantha, Natasja, Ot, Kendrick, Frans en Robert