VV De Rijnstreek is trots om eindelijk bekend te kunnen maken dat de jeugd een heuse Hoofdsponsor heeft. Ronald de Wit van Wil de Wit Poeliersbedrijf heeft zich eind van het afgelopen seizoen gemeld met een voorstel. Hij wil De Rijnstreek een boost geven door een vaste jaarlijkse financiële ondersteuning te geven. Zijn eerste wens was om alle leiders en trainers van de jeugd een nieuwe coachjas te geven. Zo hebben we meer uniformiteit en een betere uitstraling als club. Ook heeft de gehele jeugd nieuwe trainingshesjes gehad. Dat zijn al 2 mooie verbeteringen die onze hoofsponsor jeugd voor elkaar gekregen heeft. En er staat nog veel op stapel, waar onze jeugd de komende jaren veel plezier van gaat beleven. Overigens is de Wit niet van plan om de kleding te gaan sponsoren. Hij hoopt dat de plaatselijke ondernemers nog steeds tenues te willen sponsoren, zodat ze de gemeenschap de binding met de club blijft behouden. We zullen de ontwikkelingen natuurlijk blijven delen met onze leden.

Wil de Wit Poeliersbedrijf is een echt Nieuwerbrugs bedrijf met hart voor het poelier vak. In de gehele regio is het bedrijf van Ronald de Wit bekend. We hebben Ronald eens aan de tand gevoeld om achter de insteek te komen van deze mooie kans die hij de Rijnstreek biedt.

Hoe ben je ooit bij de Rijnstreek terecht gekomen?

Toen ik een jaar of 6 was ben ik begonnen met voetballen bij de Rijnstreek, vrienden voetbalde er al en na een avondje mee trainen onder de leiding van Ed Korf en Jan Verkerk was ik verkocht en wilde ik niets anders meer, onder hun leiding heb ik geweldige jaren in de jeugd gehad. Daarna de hele  hogere jeugd elftallen doorlopen en op me hoogte punt gestopt rond mijn 20e in het tweede.

Als jij alles voor het zeggen had bij De Rijnstreek. Wat zou jij dan veranderen bij de Rijnstreek?

Dat is een hele goede vraag , Rijnstreek is de Rijnstreek en denk dat we dat vooral moeten koesteren, als je ook bedoeld dat we overal het geld voor zouden hebben, zou ik het vooral in de accommodatie stoppen, een mooi kunstgrasveld zodat we ten alle tijden kunnen trainen, een mooie nieuwe speeltuin, het opknappen van de kantine.

Als je de Rijnstreek met een gevoel moet vergelijken, welk gevoel is dat dan?

Het gevoel waar ik aan denk bij de Rijnstreek is vooral samenhorigheid , voor elkaar klaar staan, en samen met vrienden, kennissen, en clubgenoten er iedere week weer voor zorgen dat alle teams getraind worden door een trainer, er een scheidsrechter klaar staat als er een wedstrijd Is, er coaches zijn die onze jongens begeleiden, we een bakkie koffie kunnen drinken omdat er mensen vrijwillig achter de bar staan, de velden die er elke week weer uitstekend bijliggen, dit doen we voor elkaar en met elkaar!

Met name je moeder was bij de Rijnstreek een graag geziene persoon en erg actief binnen de club. Heb je van haar die passie voor dit kleine clubje gekregen?

Mijn Moeder heeft vroeger inderdaad heel erg veel voor de Rijnstreek gedaan, net als dat ze elke wedstrijd langs de lijn stond om me aan te moedigen. Ik denk dat het vooral het gevoel is wat ik heb meegekregen van haar om anderen te helpen waar nodig. Nu mijn eigen kinderen allemaal op voetbal zitten en ook een aantal van mijn neefjes en nichtjes vind ik het vooral heel leuk om iets meer te doen dan alleen aanmoedigen op de zaterdag, de tijd dat hun op de club zijn kan ik dan net zo goed gebruiken om te coachen of een elftal training te geven.

We kijken 10 jaar verder in de tijd. Hoe staat De Rijnstreek er dan voor? En misschien nog wel leuker, speelt je zoon dan al in het 1e en je dochters in de vrouwen 1?

Als ik mocht wensen hoe de club er over 10 jaar voor zou staan zou ik het wel weten, ik zou dan hopen dat de vereniging is verhuisd en centraal in het dorp zou liggen, dat er een plek is bij de club waar iedereen lid of geen lid oud of jong dag en nacht kan voetballen, niet een simpele voetbalkooi maar een echt veld waar meerdere partijen op gespeeld kunnen worden. Met dat idee hoop ik ook om meer kinderen op voetbal te krijgen en ik hoop dat we dan over 10 jaar beschikken over minimaal 10 jeugdelftallen of meer. Met de passie die mijn kinderen nu hebben om te voetballenballen hoop ik dat ze inderdaad het eerste gaan halen, hun vader mocht alleen mee met het eerste als het echt niet anders kon en mocht dan vierde wissel zijn, en aangezien ze nu al meer talent hebben dan ik op me hoogtepunt denk ik dat dat wel goed gaat komen!