Omdat De Rijnstreek maar liefst 3 kampioen had afgeleverd het afgelopen seizoen mochten we naar de Johan Cruijff Schaal. Met een groep van 40 personen, waarvan de meesten senioren waren, zijn we met de bus van Hogenboom Tours naar de ArenA gereden. Eenmaal in de ArenA bleek dat we precies bij de middenlijn zaten. Perfecte plekken waar iedereen enthousiast over was. Het dak was dicht en dus was het broeierig heet in het stadion, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ajax begon goed en had het betere van het spel. Toch was het AZ wat via een counter op voorsprong kwam. Ook mocht AZ, die voor deze gelegenheid thuisploeg was, de 2-0 aantekenen. Ajax speelde in een te laag tempo. Gelukkig voor de ajacieden en voor de neutrale toeschouwer werd de spanning terug gebracht door Eriksen. Hij krulde een vrije trap de zestien in en deze werd verlengd door een verdediger van AZ het eigen doel in.  Dat inspireerde de uitploeg Ajax en ook de 2-2 werd gescoord. Het betekende dus verlengen, waar Siem de Jong als een echte aanvoerder de 2-3 inkopte.

Na een warme avond gingen we op weg naar huis, waar nog wel een klein feestje werd gebouwd. We hopen in het nieuwe seizoen weer wat mooie kampioenen te kunnen huldigen, zodat we volgend seizoen weer een feestje hebben.