Jeugdkamp Pinksteren 2014

6 t/m 9 juni

Het beloofde een heet en gezellig weekend te worden. De vooruitzichten waren perfect en de leiding had er zin in. Ook de kinderen konden op vrijdag 6 juni niet wachten om te vertrekken. Dit jaar heeft B & B lijmwerken de vrachtwagen geleverd voor de fietsen, waarvoor dank.

Vrijdagavond na aankomst en het vertrek van de ouders werden de kinderen direct op de proef gesteld met een lekker potje smokkelen. Een vaste opening, maar voor iedereen weer elk jaar een succes. Er werden goederen, geld, sieraden en goud gesmokkeld van Erwin naar Richard. Alleen moesten ze nog wel even uit de handen van de tikkers blijven. Iedereen was nog fris en dat kon je wel merken met de energie die er uit straalde. Rond een uurtje of 23.30 was het tijd om het bos weer uit te gaan en klaar te maken voor de tent. Uiteraard ging iedereen meteen slapen……. Nachtwachten Jacqueline en Gerie hadden het er maar druk mee de eerste nacht. Uiteindelijk heeft iedereen nog wel even geslapen, al is het maar een half uur.

Zaterdag was de frisheid van die avond ervoor redelijk vertrokken. Maar na het ontbijt zouden we wel opfrissen met een potje Gotcha. Een spel met waterpistolen en dus kwamen er genoeg kinderen met een nat pak terug uit het bos. Vooral Wilbert was wel erg nat… of kreeg hij de hele bak over hem heen? Na de lunch op weg naar het zwembad. Daar konden de smoeltjes weer lekker gewassen worden en was er natuurlijk weer het gevecht om de bal. Het was aan de leiding om op te letten of niemand stiekem ging bijslapen. Dat ging goed, zelfs het levende lijk Joey heeft het gered tot de pasta bij het avondeten. Na het eten werd de groep gesplitst en gingen de F-jes op zoek naar een hond, geit, vogel, koe, en koekoek. En er liepen nog meer vreemde vogels door het bos. De rest speelde een lekker voetbaltoernooitje onder leiding van Erwin en Richard. Aan het einde van de avond werd het Stadion spel nog gespeeld. De bedoeling was om de verstopte leiders op te zoeken. Dat bleek nog een hele klus en het is niet iedereen gelukt. Zaterdagnacht was alles rustig en heeft iedereen lekker bijgeslapen.

Zondag is Levend Stratego! Op zaterdagnacht waren de teams zorgvuldig samengesteld en zondagmorgen ging iedereen naar zijn plaats. Het was het team van Dirk dat Victory Mountain had geclaimd en dus moest het team van Leon op zoek naar een andere plek. Dat maakte niets uit, want na 2 uurtjes spelen en een remise wat betreft de vlag werden de kaartjes geteld: 1-0 voor het team van Leon. Een verwachte uitslag. In de middag trokken de leiders zich terug en regelden de jongens en meiden alles zelf. Dat werd een spannende race en dit keer werd, misschien wat vals, de vlag veroverd door het team van Leon. Het was weer spannend en er werd weer lang over na gepraat.

Om 16.30 mochten we op de zeephelling. Dit was weer een festijn en iedereen was zo enthousiast, dat dit keer de bungeerun werd overgeslagen. Geen elastiekenkoning dit seizoen dus. Volgend seizoen gaan we er weer voor. Nu lekker douchen en aan de saté.

Leon had de BBQ al aangewakkerd en er werd met hartenlust gegeten van de hamburgers, frikadellen en sateetjes. Iedereen had honger als een paard. Na alle lekkernijen gingen we nog 1 keer het bos in om een nieuw spel te spelen. Het spel heet Boer en Piloot en het is de bedoeling om elkaar te vinden en samen veilig bij de thuisbasis aan te komen, zonder gepakt te worden. Een spel wat we het nieuwe jaar zeker nog eens kunnen doen!

Maandagmorgen was het een kwestie van opruimen en op weg naar huis. De meesten waren aardig afgedraaid en konden hun eigen bed wel gebruiken. Het was dan ook mooi geweest en rond 11.00 was het kamp volledig afgesloten en iedereen weer thuis. Het was weer een geweldig weekend en daarom wil ik alle leiding van harte bedanken voor de medewerking. Bedankt, Erwin, Richard, Leon, Jelle, Jacqueline, Dick, Gerie Frank, Robert. Tot volgend jaar allemaal!!

 Wist je dat….

Waterpoloërs heel goed kunnen dansen, volgens Dick

Team Leon weer met 2-0 van team Dirk heeft gewonnen

Kwabbernoot ook op het kamp was

Er maar liefst 53 kinderen mee waren op kamp.

Gerie op kamp ook wel Gerrie heet

Jelle als nieuwe leiding een topweekend heeft afgeleverd

We Dirk 1 dag kwijt zijn geweest

Joey 2 keer in het weekend een levend lijk nadeed

Dit keer de meiden het langst bij de BBQ bleven hangen

Er weer een zaagmachine aanwezig was op het kamp

Mark heel goed en lang kan verstoppen

Mart dit jaar geen bomenkasteel heeft gemaakt

De roedel het hoofd van Dick op hol hebben gemaakt.

Bram en Romano geen genoeg van de zeephelling konden krijgen

Frank nog steeds in een kramp ligt van het lachen

Ook Jacqueline een middag verdwenen was

Nick het meest corvee gehad heeft

Danny zich heel goed gedragen heeft dit jaar en dus maar 2x corvee heeft gehad

We volgend seizoen weer allemaal gaan

Giovanni. Tijmen, Daan, Vincent en Wilbert niet meer mee mogen

We een geweldig weekend hebben gehad zonder gewonden

Via onderstaande link kun je alvast wat leuke foto’s bekijken. Als je alle foto’s en filmpjes wil kun je die van de computer van de Rijnstreek halen. Graag even contact opnemen met Robert van den Berg.

Jeugdkamp foto’s 2014