Exact 2 maanden nadat we voor het eerst bij elkaar hebben gezeten om te bekijken of er een eerste elftal bij VV De Rijnstreek te creeeren viel, was de eerste training een feit. Onder leiding van hoofdtrainer Frans Schaap werd er hard getraind onder zomerse temperaturen. Een week van zweten en afzien.

Zoals bij elke club kampt De Rijnstreek met nog de nodige afwezigen door vakantie. Maar toch stond er een flinke groep op het veld om het vakantiezweet eruit te zweten. Op zaterdag 13 augustus was er een vroege ochtendtraining met na afloop soep van Gert van den Berg.

Wat al snel duidelijk is, is dat de conditie nog lang niet op peil is. Dat is niet gek als er bijna 3 jaar geen selectievoetbal gespeeld is. En ook op technisch en tactisch moet er nog veel gebeuren. Maar het plezier was er nog en dat is de basis.

De trainingsdag is wat ingekort ivm het warme weer. Er is in de ochtend 2,5 uur getraind met veel spelletjes, conditietraining en ook gericht op de wedstrijden. Trainer Ehrhard van Dijk had de lokale media uitgenodigd en onder het toeziend oog van de camera van Andre van Egdom werd de training gedraaid. En ook Kees van der Wilk was aanwezig om wat mooie foto’s te schieten voor de socials en site. De foto’s zijn van de hand van Kees van der Wilk.

na 2,5 uur trainen was het tijd voor wat aanvoer van zout en de soep van Gert van den Berg deed het bij iedereen goed. En zoals een team betaamt werd er na de lunch nog even gezellig wat gedronken. Moe maar voldaan kon iedereen later weer huiswaarts.

De eerste oefenwedstrijd staat gepland op 20 augustus om 14.30. Het eerste elftal speelt dan tegen OSO Loosdrecht. Kom gerust even kijken hoe de selectie het afgaat.

Tekst is van Ehrhard van Dijk en de Foto’s van Kees van der Wilk