Het is een hele prestatie om 75 jaar te blijven bestaan in een klein dorp als Nieuwerbrug waarbij het verenigingsleven soms op een laag pitje staat. Maar Rijnstreek heeft deze mijlpaal behaald en heeft het groots gevierd op 17 juni.

Alle ingredienten waren er. Een zanger, een DJ, voetbalspellen, een hippe freestyler en natuurlijk een jubileum wedstrijd. En dan hoop je dat iedereen lekker komt meevieren. En dat gebeurde ook.

We trapten de warme dag af met een lekkere techniek clinic voor de jeugd om daarna voetbalspellen te mogen doen onder de leiding van voetbal-party Mathijs. Net de na de middag kwam wereldkampioene Jasmijn Jansen een demo freestyle voetbal geven. En als afsluiting of hoogtepunt van de jeugddag speelden onze eigen JO18 jongens tegen de JO18 van Spakenburg. En daarbij werd groots uitgepakt door ons eigen sfeerteam. Fakkels, vuurwerk en een spandoel van 20 meter ontbraken niet. De mannen van de JO18 boekten zelfs nog een verdiende overwinning van 4-3. Dat gaf op zich al een feeststemming. Een lekkere opwarmer voor de avond. Over de gehele dag was er een lekkere BBQ van Wil de Wit poeliersbedriijf.

Aansluitend op de jeugddag was de jubileumfeestdag georganiseerd. De avond startte rond 18.00 waarbij er rustig opgewarmd kon worden met feestdj’s ‘vader en zoon’. Maar zij gingen meteen vol gas en dus stond de boel al snel op zijn kop. De DJ op het terras en de mensen op het veld. Hoe mooi kun je het hebben.

Om 21.30 kwam zanger Raymon Hermans om zijn heerlijke meezingers te zingen. En hij kreeg de voetjes ook weer van de vloer.

Het feest ging door tot een uur of 01.00 en daarmee was de jubileumdag afgesloten. Wij hebben enorm genoten en kijken uit naar de volgende feestjes en activiteiten. Want de evenementencommissie heeft de smaak te pakken.