Wedstrijdverslag VV De Rijnstreek 1 – Rohda 76 1

28 februari 2015

Het werd een echte derby tussen Rijnstreek uit Nieuwerbrug en Rohda uit Bodegraven. De clubs liggen nog geen 4 kilometer uit elkaar en dus zijn beide er aan gelegen om de wedstrijd te pakken. Voor de wedstrijd staat Rohda 4e en Rijnstreek 11e en met de 7-1 nederlaag voor Rijnstreek in Bodegraven nog in het geheugen was Rohda ook topfavoriet. Toch stonden de koppen goed en was Rijnstreek bereid de goede lijn voort te zetten.

Om 14.30 werd er afgetrapt en het was Rohda wat druk zette en Rijnstreek kon er mede door de tegenwind slecht uitkomen. De thuisploeg moest het hebben van counters en probeerde de bal bij de spitsen te krijgen. Rohda had veel balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk in de eerste helft. Het gevecht werd op het middenveld gestreden. Af en toe kwam Rijnstreek er wel uit en Colin van der Mel had de eerste grote kans. Hij schoot de keeper op het hoofd en scoorde niet. Maar in de 24ste minuut kon Rijnstreek dan toch de 1-0 opstrijken. Naar gelang de arbeid en de strijd dik verdiend. Jordi Bakker kon Roy Zaal in de ruimte aanspelen en na het afkappen van 1 verdediger schoof Zaal de bal in de lange hoek.

Na rust had Rijnstreek meewind en zou het gemakkelijker onder druk vandaan kunnen komen. Maar het was de thuisploeg die daar in de eerste fase niet goed mee omging. Er werd te veel gelopen met de bal en slordig balverlies geleden. In de 63ste minuut kwam Rohda gelukkig op 1-1. Na een te korte terugspeelbal van Mark Pouw kon de spits 1 tegen 1 scoren bij Henri Kersbergen. Rijnstreek bleef strijden en ging op jacht naar een doelpunt. Het geloof was er en dat resulteerde in enkele mogelijkheden. Het was uiteindelijk Jack Sluijk die de bal op de paal krulde van afstand. De rebound kon door wederom Roy Zaal worden ingekopt. De ontlading was groot en de kans was groot om de punten in Nieuwerbrug te houden. Helaas werd er na 2 minuten alweer gelijkgemaakt. Jeroen de Bree stond te ver van zijn tegenstander en de spits kon vrijuit inkoppen.

Vervolgens was het zaak om de balans te zoeken tussen het op zoek gaan naar de 3-2 en het vookomen van de 2-3. Het duel bleef steken op een gelijkspel en de goed fluitende scheidsrechter floot rond 16.15 af.

Rijnstreek blijft ongeslagen en Rohda droop af naar Bodegraven.

 

Doel: Henri Kersbergen

Verdediging: Bob Harmsen, Mark Pouw, Jeroen de Bree, Colin van der Mel

Middenveld: Jelle Koenekoop,(Thijs van der Putten), Robert van den Berg, Jack Sluijk, Danny Pouw(Lucas Burggraaf)

Aanval: Jordi Bakker, Roy Zaal

Trainer: Frans de Heij

Leiders: Gerco Lekkerkerker, Arjan Schouten, Panc Pouw

Grensrechter: Andre Schouten

Verzorger: Wim van der Linde

Foto’s zijn te zien via onderstaande link:

Foto’s Rijnstreek 1 – Rohda 1 28 februari 2015