Er wordt gebouwd in Nieuwerbrug en dat betekent vernieuwing en aangroei van het dorp. Op zich goede ontwikkelingen, maar helaas moet daar wel per direct alles voor wijken. Onze jeugd, die nu veel thuis zit, wil graag een potje voetballen. En dat deed je altijd op het ‘stenen veld’. Helaas is dat nu een bouwput en wordt de aanwezigheid van de jongens en meisjes op het schoolplein ook niet altijd gewaardeerd.

Maar VV De Rijnstreek biedt uitkomst. We begrijpen de vraag van de jeugd en willen hen helpen. In de toekomst zal de club voorzien zijn van hun eigen pannaveld, maar tot die tijd stellen wij ons veld beschikbaar voor de jeugd van Nieuwerbrug.

De afgelopen maanden wordt het bestuur regelmatig gevraagd of er kinderen mogen voetballen na schooltijd. Wij werken daar graag aan mee. Het is juist nu extra belangrijk om de saamhorigheid te behouden en de kinderen te laten bewegen.

En als je denkt dat alleen de pubers graag buiten het dorp fietsen om te voetballen heeft het mis. Er zijn zelfs moeders of vaders die hun zoon of dochter even een uurtje wegbrengen. Uiteraard allemaal met toestemming van het bestuur.

Dit is ook geen open uitnodiging. We voorzien de kinderen van Nieuwerbrug van een voetbalgelegenheid en zij maken daar gretig gebruik van. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft voorlopig nog geen oplossing voor de jeugd en dus doet VV De Rijnstreek het. We leveren graag wat de gemeente niet kan: een veld om lekker een balletje op te trappen. De jeugd vaart er in elk geval goed bij. En we vertrouwen erop dat ook alles netjes achtergelaten wordt en er respect is voor onze spullen.