Wedstrijdverslag VV Linschoten – VV De Rijnstreek

4 mei 2013

 

Het was een zonnige dag en Rijnstreek moest aantreden tegen Linschoten. Dit seizoen doet Linschoten het niet zo goed in de competitie en dus lagen er kansen voor de Nieuwerbruggers. Hoofdtrainer Anne Smit had een hartinfarct gehad en kon er dus niet bij zijn. Gelukkig gaat alles weer goed en is hij thuis. Trainer van het 2e en broer van Anne Smit, Aart Smit nam de honneurs waar.

 In de eerste helft bleek dat Rijnstreek beter was en er werd geconcentreerd en vastberaden gespeeld. De sterke punten van de tegenstander waren bekend en deze werden goed bewaakt. In de eerste helft kreeg Rijnstreek kansen door een kopbal van Ringo van den Berg op de lat, een halve omhaal die net gekeerd werd van Kendrick de Vink en een schot van Colin dat smoorde in een kluit tegenstanders. Ook Linschoten kon nog een paar keer uitbreken en dat leverde een bal op de paal op. Toch kwam de uitploeg VV De Rijnstreek niet in echt gevaar.

In de tweede helft moest er op zoek gegaan worden naar een goal. Het was Ringo van den Berg die zich ontdeed van zijn verdedigers en schoot in de 48ste minuut verwoestend uit. De terechte 0-1 stond op het bord. In de 66ste minuut moest Robert van den Berg het veld ruimen door een blessure en kwam de van wereldreis teruggekeerde Sander Korff het veld in. In een uitbraak van Linschoten kwam de mooiste van de middag tot stand. De rechtshalf van Linschoten wilde van 40 meter een voorzet geven. Door de wind gedragen vloog deze bal zo de kruising in. Een mooie toevalsgoal, maar Rijnstreek stond daardoor wel weer op nul. Deze gelijkmaker werd snel rechtgezet door een goal van Kendrick de Vink. De Vink kon opstomen vanaf de rechterkant en laag onder de keeper doorschieten. Maar ook dit werd door Linschoten ongedaan gemaakt. Nog geen minuut daarna kwam de thuisploeg door geklungel achterin bij Rijnstreek op 2-2. Nog steeds had Rijnstreek het betere van het spel en dat gaf genoeg kansen om de 2-3 te maken. Het bleef echter 2-2 tot in de allerlaatste minuut de scheids een penalty toekende aan Rijnstreek. Jack Sluijk ging zoals altijd achter de bal staan. Hij schoot hoog en hard in, maar door een snoekduik van de keeper van Linschoten werd de penalty gestopt. Dat was de kans op een overwinning. Maar de Nieuwerbruggers bleven steken op een gelijkspel.

Doel: Yvar Veldkamp

Verdediging: Frank Verduyn, Mark Pouw, Jeroen de Bree, Colin van der Mel

Middenveld: Jack Sluijk, Robert van den Berg(Sander Korff), Maikel Sluijk(Mark van Veldhuizen)

Aanval: Kendrick de Vink(Bart Pouw), Ringo van den Berg, Jordi Bakker

Trainer: Aart Smit (Anne Smit is afwezig wegens gezondheidsredenen)

Leiders: Panc Pouw, Gerco Lekkerkerker

Verzorger: Wim van der Linde

Grensrechter: Andre Schouten