VV De Rijnstreek Jeugdkamp 2013

Het viel met bakken uit de lucht en we vreesden even dat het weekendje in het water zou vallen toen we 17 mei vertrokken naar Leusden voor het jaarlijkse Jeugdkamp van VV de Rijnstreek. Gelukkig was de regen toen we aankwamen al iets minder en het enthousiasme van de kinderen beloofde veel goeds. Er waren maar liefst 52 kinderen mee en nadat de ouders weg waren kon het weekend los gaan. Eerst maar even ons territorium op het kamp afbakenen en laten weten dat Rijnstreek weer aanwezig is.

Op vrijdag avond word altijd afgetrapt met het Smokkelspel. Een populair spel waarin dit keer diamanten, dure jassen, volle portemonnees en nog veel meer overgebracht moesten worden. In het bos waren de aftikkers druk om alle smokkelaars af te tikken. Na anderhalf uur flink rennen vierden we even pauze op het kamp om vervolgens de groepen  te splitsen. De f en e pupillen gingen met Robert, Jacqueline, Gerie en Dick mee om een speurtocht te doen. Het was de bedoeling de weg te vinden via de zilverpapieren in de bomen. Er hingen 28 papiertjes, maar sommigen hadden een paar afslagen te vroeg genomen en kwamen met aantallen van 15 en 20 terug. Dus hup het bos weer in en opnieuw proberen. De andere groep ging dodelijke straal doen in een ander stuk bos.

Rond de klok van 23.30 was iedereen weer terug op het kamp. De Fjes gingen tanden poetsen en de tent in, om natuurlijk in de tent nog lekker te keten!! Ook de andere teams moesten om twaalf uur de tent in. Uiteraard niet om te slapen, maar wel om lekker te kletsen, te zingen, te keten, te stoeien en wat allemaal nog meer. Er waren natuurlijk weer veel kinderen die de hele nacht wakker bleven.

Zaterdagmorgen was te zien dat de eerste nacht er al flink ingehakt had. Maar na het ontbijt en de nodige corvee gingen we het bos weer in om de eierenroof te doen. Het spel draait letterlijk om de eieren en door die te roven van anderen is het team met de meeste eieren de kampioen.  Er waren 4 verschillende teams en iedereen toonde zich een waren eierendief.

’s Middags was het tijd om even lekker te gaan weken in het zwembad. Het water was bruin en de jongens weer schoon en dus konden we na een pittig zwembadmiddagje weer lekker naar het kamp. Voor het eten hadden de jongens en meiden even de vrije tijd om te chillen, maar na het eten zou er een toernooitje worden gespeeld. Met teams van vier personen werd er gestreden voor elke centimeter. Uiteindelijk was het, het team van Giovanni die met de eer mocht strijken. De F pupillen waren ondertussen het dierengeluidenspel aan het spelen. Er moest op zoek gegaan worden naar de bonte koe, de rare vogel, de valse kat, het oude schaap en de dikke hond. Toch werden ook nog een doofstom paard, een broedse kip en een gorgel janus gespot.

Na lekker wat drinken en een zakje chips werd er afgesloten met het Stadion spel. Hierin is het de bedoeling om de verstopte stadions te vinden in het bos. En wel op volgorde en in het donker. Een helse klus, waar niet 1 iemand met een volle kaart terug kwam. Maar als de stadions in een boom gaan zitten of voor dood op de grond of gewoon achter een boom, dan word het wel lastig. Na dit spel was  iedereen uitgeteld en vroegen er zelfs jongens en meiden om voor twaalf al de tent in te gaan. Iedereen had een goede nachtrust hard nodig. In die nacht hebben we 1 iemand op laten halen. Dat was erg jammer, maar wel dapper dat ze het anderhalve dag heeft volgehouden!

Zondag was de dag van Levend Stratego, de Bungeerun en de Zeephelling. Een dag waar iedereen naar uit kijkt. In de ochtend werd en een pittig potje Levend Stratego gespeeld waar het team van Dirk weer hun vertrouwde plek had ingenomen en het team van Leon Victory Mountain had bezet. Na een ochtend rennen vliegen en duiken waren de kaartjes opgespeeld en was het ook onduidelijk wie de vlag nou had gewonnen?! Er werd bij de lunch goed nagepraat over alle oorlogsvoeringen. Na de lunch hebben de leiders zich teruggetrokken en mochten de jongens en meiden het helemaal alleen proberen. Er werd met scherp gespeeld en het was weer een genot om te zien hoe serieus dit spel genomen word. Om 15.30 was het tijd voor de bungeerun. Na wat aarzeling hebben veel van de jongens en meiden meegedaan aan het spel waar je zover mogelijk met een elastiek moet lopen. Er werd record na record gebroken en uiteindelijk was zelfs het elastiek gebroken. Dit was het moment dat we naar de zeephelling gingen. Na flink wat groene zeep werd er weer geprobeerd om boven te komen met alle obstakels van dien. De meesten hebben meegedaan met de zeephelling en uiteindelijk de stoere meiden Isabella en Maron zijn van de helling afgegaan. Na alle spellen werd iedereen de douche ingegooid en kon het laatste boszand even weggespoeld worden. In de tussentijd stond de BBQ al flink te smeulen en konden de hongerige Rijnstrekers aanvallen. De frikadellen, sateetjes en hamburgers gingen er wel in.

De zondagavond is altijd een tricky avond, want de meesten zijn te moe om nog het bos in te gaan en anderen willen de laatste energie nog even uit de benen lopen. Met de meeste stemmen gelden werd er nog een laatste potje stratego gespeeld. Met de dappere Eline uit de F die prompt met de vlag kwam aanlopen werd het 1-0 voor het team van Dick. Gelukkig kon het team van Frank nog gelijk maken door Tijmen de vlag te laten stelen. Een mooie afsluiter van het weekend, wat spellen betreft.

Het werd die avond nog wel erg laat, want de BBQ was een kampvuurtje geworden en de kinderen mochten lekker blijven zitten als ze dat wilden. Het werd een gezellige avond met veel leuke anekdotes. Het werd steeds rustiger bij het vuur door aftaaiende Rijnstrekers. En bij wie zijn ogen dichtvielen moest naar zijn tent. Uiteindelijk heeft 1 klein groepje de hele nacht overleefd.

Maandagochtend was het tijd om weer op te ruimen en op weg te gaan naar je eigen bed. Alle tenten werden leeggeruimd en de ouders waren blij(er?) om de kinderen weer te zien…

Tenslotte willen we nog even alle kinderen hartelijk bedanken voor het superleuke weekend!! We hopen dat iedereen het reuze naar de zin gehad heeft en we volgend seizoen weer met zo’n leuke groep op kamp kunnen.  Onze speciale dank gaat uit naar de begeleiding van het kamp voor de organisatie en de goede zorgen: Dirk van Selm, Erwin Schouten, Richard van Emmerik, Dick de Koning, Jacqueline de Zeeuw, Gerie van der Quast, Frank Verduyn, Leon Hagoort, Jack van Duuren & Robert van den Berg.

Tot volgend jaar!!

Via onderstaande link is een selectie van de foto’s alvast te bekijken. Alle foto’s(meer dan 300) staan op de computer van de Rijnstreek. Iedereen is vrij om ze daar vanaf te halen.

Foto’s Jeugdkamp Pinksterweekend 2013