Verslag Boardingtoernooi 1 juni 2013

Voor de eerste keer zou het boardingtoernooi gehouden worden. Na een aantal jaren het straatvoetbaltoernooi in het centrum van Nieuwerbrug gehouden te hebben, was het circus nu verhuisd naar het complex aan de Weijpoort. Er werd dit jaar voor het eerst in een opblaasbare boarding gespeeld en daar willen Pons Habben Jansen voor bedanken. Er waren ook nog enkele spellen neergezet waar de kinderen van de Rijnstreek gebruik van konden maken. Zo kon je onder andere kijken hoe hard je kan schieten of kon je een kratje van de lat afknallen voor een bonnetje voor wat drinken. De Tap was zo aardig om wicky’s te sponsoren, bedankt daarvoor!!

Om 10.00 begonnen de E pupillen aan hun toernooi waar ongeveer 1,5 uur het zweet op de voorhoofden werd gespeeld. Daarna waren om 13.00 de meiden aan de beurt en dat die meiden steeds hechter worden en steeds beter gaan voetballen is een feit. Dat kon je nu ook weer zien. Vervolgens moesten de F pupillen aan de bak en daar waren zelfs nog enkele potentiele nieuwe talenten bij die nog niet op voetbal zitten. We hopen dat we die jongens en meisjes volgend seizoen op de Rijnstreek kunnen zien. Om 14.30 waren de kanonnen van de C1 en D1 in een combinatie aan de beurt. Deze leeftijdsgroep kon ook aanspraak maken op “Het Kanon van de Rijnstreek”. Een beker voor het hardste schot van de dag. Er waren twee jongens die de hoogste score hadden behaald, namelijk Roy Sluijk en Wilbert van Elten. Wilbert was zo aardig om de beker aan Roy te gunnen. Een heel sportief gebaar, goed gedaan Wilbert!!

Aan het einde van de dag om 16.00 was er nog een toetje. In een onderlinge wedstrijd tussen de      B-jeugd en de Veteranen werd beslist wie de supercup van de Rijnstreek wint. In een zenuwslopend duel tussen de twee overtuigende kampioenen van het seizoen 2012-2013 opende Danny Pouw al snel de score. Met een hard en laag schot was keeper Harry Klaster kansloos. Niet veel later maakte Jop Francken de 2-0. Het was een leuke en sportieve wedstrijd en uiteindelijk was het de B-jeugd die met 4-2 het duel won. Aanvoerder Jelle Koenekoop mocht de beker in ontvangst nemen. Het bleef nog lang onrustig op de Rijnstreek want de Gertons waren aanwezig. En zij maken er altijd een groot feest van. Dan worden alle toeters en bellen uit de kast gehaald en staat de hele vereniging op zijn kop.

Het was een zeer geslaagde dag met veel zon en veel sportief plezier. Wij bedanken alle vrijwilligers weer die dit feest hebben georganiseerd. Via het volgende linkje kun je nog wat leuke foto’s bekijken van de dag.

Impressie van het Boardingtoernooi 2013

Impressie van het Boardingtoernooi 2013 (DEEL 2)