Verslag Jeugdkamp 2015

 

Met een overvloed aan F pupillen is de Rijnstreek op 22 mei vertrokken naar Leusden. Het hoogtepunt van het seizoen moest weer plaatsvinden. Een weekendje keten, gezelligheid, weinig slaap en veel plezier stond voor de deur. Dit seizoen waren er 46 kinderen die mee gingen en we hadden weer de beschikking over het Indianenkamp.

Vrijdagavond aangekomen en afscheid genomen te hebben van alle ouders en ons territorium te hebben afgebakend stonden de eerste spellen alweer op het programma. Door de vele F pupillen, maar liefst 17 stuks, werd het programma dit weekend zoveel mogelijk gesplitst. De F pupillen gingen het bos is om een potje eierenroof te doen. In het echt waren het tennisballen die gezocht moesten worden in het bos. Er waren er 40 verstopt en tot op heden 10 nog niet gevonden. Misschien dat we ze volgend seizoen weer tegenkomen. De E t/m C ging Boer en Piloot doen. Een spel waar je je maatje uit het bos moest redden, zonder getikt te worden.

Na een onrustige nacht, maar wel een gezellige avond en nacht werd iedereen om 8.30 aan het ontbijt verwacht. Iedereen was, niet geheel fit, aanwezig. Vanmorgen zou het spel Gotcha op het programma staan, maar door de 2 uur regen hebben we besloten eerder naar het zwembad te gaan. Op een droog momentje zijn we snel naar het zwembad gefietst om daar alles weer onveilig te maken. Het resultaat: 1 jas en een sok kwijt. Maar wel heel veel lol gehad. Meteen een mooie gelegenheid om al het stof eraf te weken. Na het zwembad kon iedereen nog even lekker spelen voor we gingen dineren.

Na het avondeten werd er op het scherpst van de schrede gestreden om de Kampkampioen. Het voetbaltoernooi stond op het programma en ondanks dat veel kinderen te moe waren om te lopen, spatte het in het veld er weer vanaf. Rond de klok van 22.00 werd er nog even een chippie en een blikje drinken genomen, om net voor het slapengaan nog 1 spel te gaan doen. Het Stadionspel was mooi om in het donker te doen. Erg moeilijk, maar wel een uitdaging. De Fjes gingen vast naar dromenland, want die waren al aardig afgetaaid.

Het was een ijskoude nacht en dat levert vaak een heerlijk zonnige nieuwe dag op. En dat was ook zo. Een mooie dag voor het Levend Stratego en natuurlijk voor de zeephelling en de bungeerun. Alle legendarische spellen kwamen aan bod. In de ochtend werd er Levend Stratego gespeeld met de leiders erbij. Het was weer een hard, maar sportieve strijd tussen team Dirk en team Leon. Na het eten mochten de kinderen helemaal alleen spelen en ook dat is erg leuk om te zien. De verbeten koppies als een Sergeant achter de Majoor aan zit en de Spion die heel sluw de Maarschalk probeert te tikken. Om nog maar niet over de Bommen te spreken. Een mooi schouwspel, waar onze Rijnstreek mannen en vrouwen hun fanatisme laten zien.

Rond de klok van 15.00 was het tijd voor de Bungeerun, waarna het zand weggespoeld kon worden op de zeephelling. Er werd weer van alles gedaan om indruk te maken op de anderen. En dat lukte voor de meesten ook prima.

Als slot van het kamp hadden Leon en Dick de BBQ aangestoken en werden de sateetjes en hamburgers weer goed verorbert. Na een lange dag van spellen en veel rennen, had iedereen wel trek in een goede hap met een flinke klodder pindasaus. Van klein tot groot werd er goed gegeten.

De laatste avond bepalen de kinderen wat we gaan doen en dus werd het weer levend stratego. Het favoriete spel van iedereen. De allerkleinsten gingen nog een potje Dierengeluidenspel doen. De Hond, Geit, Varken, Duif en Koe waren natuurlijk zo gevonden.

De zondag is goed afgesloten en iedereen ging moe maar voldaan de tent in. Maandag stonden papa en mama alweer op de stoep. Veel kinderen wilden nog wel wat langer blijven, maar waren toch ook blij dat hun ouders er weer waren.

Wij hebben als leidingteam weer een geweldig weekend meegemaakt en we kijken nu alweer uit naar het nieuwe seizoen. En hopen dat iedereen er weer bij is.

Tenslotte willen we nog even de kanjers van de leiding bedanken: Dirk, Gerie, Jacqueline, Erwin, Richard, Dick, Robert, Frank, Leon, Herman, Wilbert, Floris.

Hier enkele foto’s. Wil je er meer? Mail dan met jeugd@vvderijnstreek.nl

P1070406 P1070386 P1070356 P1070359 P1070352 P1070331 IMG-20150525-WA0017 IMG-20150525-WA0006 IMG_2153 20150524_173226 20150524_162721 20150524_084435 20150524_084903 P1070377 P1070413