Beste leden,

Een groot compliment aan iedereen! Dankzij ieders inspanningen zijn de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk. Hiermee komt de start van het nieuwe voetbalseizoen een flinke stap dichterbij. Vanaf 1 juli vervallen de beperkingen op het veld om te voetballen voor alle categorieën én kunnen de clubs weer bezoekers en toeschouwers op hun accommodaties ontvangen. Globaal komt dit laatste erop neer dat heel veel weer mag mits men zich strikt blijft houden aan wat premier Mark Rutte de basisregels noemt, waaronder de 1,5 meter afstand houden, vaak de handen wassen, drukte vermijden en thuisblijven als je ziek bent.

Einde seizoen 2019/2020

Ondanks dat we een tijdje hebben stilgelegen konden we gelukkig in de maanden mei en juni weer  trainen. Wel komt aan de reguliere trainingen binnenkort een einde. Donderdag 2 juli zijn de laatste jeugdtrainingen gepland.

Let op: wel is er een zomerprogramma, daarover later in deze mail meer.

Opening kantine

Er is nog veel werk te verzetten. We kunnen misschien nog niet op alle vragen een antwoord geven, maar er is al veel bekend via de website van de KNVB en NOC/NSF. Deze website heeft de nieuwe protocollen voor sportverenigingen gepubliceerd via www.knvb.nl/samenvooruit.

Vanaf 1 juli mogen alle sportkantines en terrassen weer open. Om de sportkantines ‘Coronaproof’ te maken moeten de richtlijnen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland gevolgd worden. Wij als bestuur zijn hard aan het nadenken hoe we dit voor De Rijnstreek kunnen invullen.

Start seizoen 2020/’21
Als gevolg van de aangekondigde besluiten van het kabinet kunnen we duidelijkheid geven over de start van de (beker)competitie. Vanwege de versnelde versoepeling van de maatregelen betekent dit voor de competities in het amateurvoetbal dat deze allemaal nagenoeg kunnen starten op de reguliere data in de speeldagenkalender (klik hier). De komende dagen werken we aan een concrete uitwerking hiervan en komen we hierover met officiële berichtgeving.

Zomerprogramma

Er is geen EK voetbal, geen Speelweek, de reguliere trainingen eindigen en sommigen van ons willen of kunnen niet op vakantie. Daarom willen we als vereniging graag enkele activiteiten plannen. Dit uiteraard volgens de Corona protocollen.

Heb je suggesties? Mail ze dan naar bestuur@vvderijnstreek.nl

Wat gaan we minimaal doen:

• Zaterdag 18 juli: jeugdvoetbal clinic door Soccerdream (jeugd@vvderijnstreek.nl)
  • Oefenwedstrijden voor de senioren
  • Een gezellige activiteit

Jeugdindelingen

Op 1 juli worden de nieuwe teamindelingen bekend gemaakt. We publiceren deze via de site, dus kijk aanstaande woensdag op www.vvderijnstreek.nl

We hebben de teams gevuld en de begeleiding daarbij kunnen vinden, maar we hebben nog steeds leden nodig. Heb je dus een vriendinnetje, vriendje, buurmeisjes of jongen die het voetbal ook wil proberen? Zorg dan dat hij of zij lid wordt. Check de site voor het inschrijfformulier.

Nieuwe leden en promotieactie

Soccerdream gaat ons het komende seizoen versterken. Onder leiding van oud-prof Vlatko Lazic zal een deel van de jeugdtrainingen worden overgenomen. Het andere deel van de jeugdtrainingen zal  nog steeds door onze vertrouwde trainers gegeven worden. De ideale mix denken wij.

Soccerdream gaat net als onze eigen trainers inzetten op conditie, techniek en tactiek. Maar we hopen dat deze frisse wind iedereen weer vaker naar de trainingsvelden zal leiden. Want daar ligt de basis voor een leuke wedstrijd. We willen iedereen een plezierige tijd geven bij de Rijnstreek en we hopen daarbij ook nieuwe leden aan te trekken.

Via de promotieactie van begin juni zijn er in ieder geval 9000 flyers verspreid, alle media in de omgeving hebben aandacht gegeven aan onze actie en we zijn actief op de sociale kanalen. Wij hopen veel nieuwe gezichten te mogen verwelkomen!! Help jij ook mee?

Inleveren spullen

We hebben nog niet alle spullen en materialen terug. We willen heel graag alles nakijken en aanvullen voor het nieuwe seizoen start. Niet alle teams hoeven alles in te leveren, omdat zij dezelfde spullen houden. Voor de volgend teams geldt dat we alles voor 4 juli terug willen:

• Rijnstreek JO10-1
  • Rijnstreek JO11-1
  • Rijnstreek JO14-1

Tot zover deze nieuwsupdate. Veel succes de komende periode met het ingaan van deze nieuwe fase voor het voetbal. Blijf gezond en let op elkaar!