Beste leden,

We hebben een update over het volgen van trainingen. In onderstaand bericht kun je lezen wat we voor nu te bieden hebben als club. Ook is het bericht over de trainingen voor de jeugd nog aangehangen.

In navolging van de jeugd, is het nu ook voor volwassenen toegestaan om weer buiten te sporten op het complex van V.V. de Rijnstreek.. De voorwaarden die door de overheid bepaald zijn, zijn als volgt:

• Volwassenen mogen vanaf 11 mei hun sporttrainingen in teamverband op de club en in de openbare ruimte hervatten.
  • Er moet 1,5 meter afstand worden gehouden.
  • Daarnaast moeten de hygiĆ«neregels van het RIVM in acht worden genomen.
  • Kleedruimtes en kantines blijven gesloten. Hierop maken wij als club een kleine uitzondering: kleedkamer 4 is geopend voor toilet gebruik.
  • Ter verduidelijking van de overheidsvoorwaarden: het is enkel en alleen de bedoeling om te sporten. Dat betekent thuis omkleden, sporten op het complex en zonder douchen en zonder het nuttigen van consumpties weer naar huis. Niet makkelijk en niet leuk, maar wel de realiteit waarin we leven.
  • Voor alle competities geldt dat deze na 1 september weer worden hervat, onder voorwaarde dat het Corona virus onder controle blijft. In dat geval mag ook de kantine weer open.

De trainingen voor het tweede en derde elftal zullen blijven plaatsvinden op de dinsdag en donderdag avond. De trainingen van de veteranen zullen blijven plaatsvinden op de woensdag.

Op zaterdag is het complex gesloten, maar als er behoefte is om te sporten wordt het complex geopend. Dit graag even in overleg met het bestuur.

Tenslotte heeft het kabinet alle sportclubs opgeroepen om ook niet-leden de kans te bieden om te sporten op het complex. Dit omdat er op veel plekken nog niet als vanouds gesport kan worden. V.V. de Rijnstreek vult dit als volgt in:

• Niet-leden die mee willen doen aan een voetbal training van V.V. de Rijnstreek zijn welkom.
  • Als er behoefte is bij niet-leden om te voetballen buiten een voetbal training van V.V. de Rijnstreek is dit mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaalvoetballers of teams van andere clubs die niet op hun eigen complex terecht kunnen. Mail naar bestuur@vvderijnstreek.nl. Wij kunnen dan, in overleg, een geschikte dag en tijd bepalen.
  • Als er behoefte is bij leden en/of niet-leden om een andere sport te beoefenen dan voetbal op het complex is dit mogelijk. Mail naar bestuur@vvderijnstreek.nl. Wij kunnen dan, in overleg, een geschikte dag en tijd bepalen.

Wij beseffen dat voetballen op 1,5 meter niet makkelijk is, maar we zijn blij dat er ook door de volwassen weer getraind mag worden.

Het is aan iedereen om de voorwaarden van de overheid op te volgen, wij rekenen op jullie. We wachten verdere berichten vanuit de overheid af en wensen jullie veel sportplezier.

************************************************************************

Beste leden,

Naar aanleiding van de nieuwste maatregelen update van de overheid mogen de jeugdspelers weer gaan trainen. Er worden dus nog geen wedstrijden gespeeld. Vanaf 29 april zijn de velden en trainers weer beschikbaar om de jeugdspelers te ontvangen. Kinderen t/m 12 jaar mogen zonder restricties hun sport beoefenen, maar kinderen van 13 t/m 18 jaar moeten de 1,5 meter regel in acht houden. De trainers zullen hun trainingsvormen daarop aanpassen. Uiteraard zullen de trainers afstand houden en indien zij klachten ervaren geen training verzorgen. Het belangrijkste is dat we ons gezonde verstand gebruiken en daardoor weer lekker kunnen sporten.

We hebben als bestuur ook besloten om niet-leden uit Nieuwerbrug de gelegenheid te geven om mee te trainen. Heb je dus een vriendje of vriendinnetje die graag weer wil gaan bewegen? Neem hem of haar dan mee. Meld het bij de trainer en beweeg samen en verantwoord.

We hebben wel enkele maatregelen die we treffen om de regels goed na te kunnen leven:

• De kantine gaat niet open. Zo voorkomen we dat ouders zich gaan verzamelen in de kantine.
  • De kleedkamers blijven ook gesloten. Douchen doe je thuis.
  • Ouders zijn niet welkom om te komen kijken bij de training. Enkel het wegbrengen en ophalen van de kinderen is geoorloofd.
  • Uiteraard is deelname aan de trainingen vrijwillig. Ouders en/of jeugdleden bepalen zelf of de jeugdleden aan de trainingen deelnemen. Zo niet, dan graag afmelden bij de trainer. Zoals altijd.

Tenslotte hanteren we ook bij de Rijnstreek de basisregels van de overheid:

• Was je handen voldoende om besmetting te voorkomen.
  • Houdt afstand waar gewenst (binnen de trainingen dus alleen jeugd vanaf 12 jaar)
  • Geef geen handen
  • Niezen en hoesten doe je in je elleboog
  • Een ieder die de basisregels overtreedt wordt naar huis gestuurd.

Indien je klachten of symptomen hebt die het coronavirus ook aangeeft, blijf je thuis. Bij twijfel blijf je ook thuis.

Het is zeer belangrijk dat we ons goed gedragen en aan de regels houden. De maatregelen konden versoepeld worden door de juiste aanpak en die moeten we nu ook voortzetten.

We hopen dat alle jeugdleden weer vol enthousiasme het veld op gaan en we de crisis de baas worden.

De trainingen zullen doorlopen t/m 2 juli. Dit is een maand langer dan dat we gewend zijn. Waar de volwassenen nog even moeten wachten op hun sport en plezier bij VV de Rijnstreek, willen we de jeugd zo lang als mogelijk de kans geven om met elkaar in beweging te blijven.

Mvg

Als geheugensteun de trainingstijden:

TeamDagenAanvangstijd
JO10Maandag en Woensdag18.30